UNFRC.ORG   |   HOME    |    READ THE LETTER  

Családvédelmi határozatot hoztak!

Június 22-én az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa (HRC) egy fontos határozatot szavazott meg a családvédelméről a családellenes delegációk nagyfokú ellenállása ellenére. Ez a negyedik egymást követő év, hogy a tanács ilyen fontos határozatot fogad el a családról.

 

A családnak az idős emberek támogatásában játszott szerepének a kihangsúlyozása mellett az ez évi határozat számos jelentős családbarát rendelkezést is magában foglal, amik megerősítik ennek a határozatnak az értékét a család védelmében az egész világon.

 

Ezek a győzelmek a családbarát ENSZ-delegáltak egy kis koalíciója kemény munkájának, bátorságának és elszántságának köszönhetők, akik 2014-ben, 2015-ben, 2016-ban és most, 2017-ben is azon dolgoztak, hogy megszavaztassák ezt a határozatot.

 

A családról szóló határozat részleteiről összefoglalót talál lent.

 

Kérjük, támogassa ezeket a családbarát országokat azáltal, hogy másokkal együtt aláírja a lent található két levelet. Az egyik levél köszönetet és támogatást fejez ki azon országok felé, akik a határozat mellett szavaztak, a másik levél pedig nemtetszést fejez ki azon országok felé, akik ellene szavaztak, és arra kéri őket, hogy gondolják át az álláspontjukat.

 

Miközben a családbarát országok (sokan közülük kis, fejlődő országok) az elmúlt években egyre nagyobb erőfeszítéseket tettek az ENSZ-ben a család védelme érdekében, a fejlett országok egyre nagyobb nyomást gyakorolnak rájuk, és egyre nagyobb ellenkezéssel kell szembenézniük a fejlett országok részéről.

 

Emellett családellenes szervezetek egyre jobban próbálják megfélemlíteni ezeket a családbarát országokat azoknak a kormányzatoknak küldött email- és levélkampányokkal, amelyek támogatják a családról szóló határozatot.

 

Reméljük, hogy Ön is aláírja ezt a két levelet, hogy megmutassuk az ENSZ-tagállamoknak, hogy az emberek világszerte figyelik őket, és hogy köszönetet mondjunk, és a támogatásunkról biztosítsuk azokat az országokat, akik határozottan kiállnak a család mellett.

 

Kérjük, csatlakozzon hozzánk a levelek aláírásával!

KÖSZÖNŐLEVÉL

LEVÉL A CSALÁDRÓL SZÓLÓ HATÁROZATOT TÁMOGATÓ ORSZÁGOKNAK

 

 

Tisztelt ENSZ-nagykövet!

 

Nagy örömmel vettem tudomásul, hogy az Ön országa támogatta a család védelméről szóló határozatot, amely elismeri a család szerepét az idős emberek támogatásában (A/HRC/29/L.3232), amit az Emberi Jogi Tanács június 22-én fogadott el.

 

Az erős családok a fenntartható fejlődés pótolhatatlan hozzájárulói, és a család intézménye védelmének a felelősségét túl régóta elhanyagolják állami szinten, aminek a gyermekek és a társadalom látják kárát.  

 

A családról szóló eme határozat pontjai és javaslatai, a család védelméről szóló korábbi határozatokkal egyetemben, elengedhetetlenek az erős családok és velük együtt az erős és fenntartható társadalmak támogatásához és védelméhez.

 

Szeretném megköszönni Önnek másokkal együtt az egész világból azt a példát, amit az Ön országa nyújtott más kormányoknak és szervezeteknek az erős családok védelmében.

 

Kérem, hogy továbbra is védje meg és támogassa a családot az Egyesült Nemzetek Szervezetében!

 

Tisztelettel:

[az Ön neve]

ELLENZŐLEVÉL

LEVÉL AZOKNAK AZ ORSZÁGOKNAK, AKIK A CSALÁDRÓL SZÓLÓ HATÁROZAT ELLEN SZAVAZTAK VAGY TARTÓZKODTAK

 

 

Tisztelt ENSZ-nagykövet!

 

Csalódottan hallottam, hogy az Ön országa nem támogatta a család védelméről szóló határozatot (A/HRC/3232), amelyet a tagállamok az Emberi Jogi Tanács 35. ülésén nagytöbbségben elfogadtak. Nem kevesebb, mint öt kötelező érvényű ENSZ-dokumentum és az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata kötelezi a tagállamokat a család védelmére, mint ami a társadalom alapvető egysége. Ezeket a kötelezettségeket túl régóta figyelmen kívül hagyják.

 

A család a fenntartható fejlődés elengedhetetlen és pótolhatatlan hozzájárulója, és a nemzetek csak annyira erősek, amennyire a családjaik. Aggasztó azt látni, hogy az Ön országa nyilvánvalóan nem ismeri el ezt a fontos tényt.

 

A család védelméről szóló határozat többek között kihangsúlyozza azt a rendkívüli támogatást, amit sok család nyújt az idős emberek számára.

 

Nehéz megérteni, hogy az Ön országa miért nem támogat olyan fontos és józan észre épülő irányelveket, amilyenek ebben a határozatban szerepelnek. Csatlakozom másokhoz a világból mindenhonnan abban, hogy arra kérem, hogy gondolja át az ezzel a határozattal kapcsolatos álláspontját, és arra biztatom, hogy a jövőben aktívan támogasson családbarát irányelveket az ENSZ-ben.

 

Tisztelettel:

[az Ön neve]

Share this Letter

This a joint campaign of the UN Family Rights Caucus and Family Watch International.